Regel #3 onderhoud – Smit & Dorlas

REGEL #3 ONDERHOUD

Jochem Lischer, technisch specialist bij Smit&Dorlas, legt uit dat het niet correct reinigen van je machine verschillende negatieve gevolgen kan hebben.

REINIG EN ONDERHOUD ALTIJD JE MACHINE

Door goed te zorgen voor je machine verleng je de levensduur ervan, verlaag je de kosten en genieten je klanten elke keer weer van het perfecte kopje koffie, waardoor ze keer op keer bij je zullen terugkomenBij SMIT&DORLAS leveren we de hoogste kwaliteit koffie in combinatie met toonaangevende apparatuur, maar het is aan jou om de machine schoon, gezond en goedwerkend te houden je machine serveert twee bederfelijke ingrediënten, namelijk koffie en melk. Zonder het juiste reinigingsgedrag gaan de prestaties van je machine langzaam achteruit.

SIGNALEN ACHTERUITGANG

  1. Geweldige koffie begint niet meer zo geweldig te smaken!
  2. De machine begint te vertragen en de leidingen, afdichtingen of roosters beginnen te blokkeren. Als je machine vertraagt en er 5 seconden langer over doet om een drankje te serveren, resulteert dit in een daling van de output met 12,5%.

Dus als je gewoonlijk 100 drankjes per dag serveert, is dat € 25,- per dag aan potentieel omzetverlies. Als je 365 per jaar open bent, is dat maar liefst € 9.000,- per jaar!

  1. De machine stopt helemaal met werken. Dit vereist een afspraak met een technisch monteur. Onze technische dienst zullen het probleem natuurlijk voor je oplossen, maar de schade kan er wel toe leiden dat verschillende onderdelen vervangen moeten worden. De kans dat je je klanten niet kunt bedienen en het ongemak dat dit veroorzaakt, is het simpelweg niet waard.

TIPS ONDERHOUD

  1. De machine moet altijd brandschoon zijn, hoe druk het ook is.
  2. Alleen de juiste schoonmaakmiddelen moeten worden gebruikt. Zelfs één dag het reinigingsproces overslaan, is zeer schadelijk voor je koffieaanbod en investering.
  3. Als de kwaliteit van de koffie slecht is en je zeker weet dat de koffie vers is en de melk koud en vers is, moet je de machine onmiddellijk in een reinigingscyclus zetten.
  4. Let op foutmeldingen. Negeer nooit wat de machine je probeert te vertellen.

PROBLEEM VOORKOMEN

  • Voer het proces nauwkeurig uit. Als je een tijdstip kunt vaststellen waarop je reinigt en het proces consequent bijhoudt, zal dat zeker helpen.
  • Voer steekproeven uit om ervoor te zorgen dat het proces nauwkeurig wordt uitgevoerd.
  • Houd goed bij of je nog voldoende schoonmaakmiddelen hebt en bestel ze bij voordat ze op zijn.
  • Wees trots op je machine en geef hem de waarde die hij verdient, zodat je elke dag talloze tevreden klanten kunt bedienen.

GEBRAND OP GENIETEN